Fallskärmsjägare minns en stor strid från det förflutna

20 hours ago

Fallskärmsjägare minns en stor strid från det förflutna

För många år sedan var det ett stort krig som kallades Andra världskriget. Soldater från vänliga länder hoppade från flygplan i Nederländerna. De ville kämpa mot fienden och vinna. Nu, 80 år senare, kommer soldater från många länder att hoppa från flygplan igen för att minnas den dagen. De kommer att landa på samma plats där de gamla soldaterna landade. Detta hopp är för att minnas en speciell plan som kallades Operation Market Garden. Planen fungerade inte, men människor minns den fortfarande.

Några soldater som dog i den gamla striden begravdes den här veckan. Folk satte flaggor på deras lådor och bar dem. Familjemedlemmar till dessa soldater kände sig ledsna men stolta. De var glada att många människor kom för att visa respekt. Soldaterna som dog var mycket unga när de kämpade i kriget. Människor hittade deras kroppar efter många år och nu kan de vila i frid.

Människor i Nederländerna glömmer inte soldaterna som försökte hjälpa dem. De har en stor promenad varje år där många människor minns soldaterna. De går förbi platser som är viktiga från striden. Det är ett sätt att lära barn och komma ihåg det förflutna. Människor tycker att det är viktigt att prata om vad som hände. De vill minnas de modiga människorna och de svåra tiderna från kriget.