Rysslands soldater i Ukraina

2 days ago

Rysslands soldater i Ukraina

Över 70 000 ryska soldater har dött i kriget i Ukraina. BBC tittade på namn och information från Ryssland. De hittade namnen på 70 112 soldater som dött. Men det kan finnas fler döda soldater som de inte vet om. Många av de döda soldaterna var frivilliga. Det är personer som valde att gå med i armén. De behövde inte gå med. Många frivilliga dör i kriget.

Volontärerna kommer ofta från små städer. De har inte bra jobb hemma. De går med i armén för att det betalar mer pengar. De får också andra bra saker, som hjälp med barn och mindre skatter. Men kriget är mycket svårt. Många soldater dör. Några soldater säger att de inte förstod vad de gick med på när de gick med i armén.

Ryska armén använder många soldater för att strida. De skickar dem att kämpa även om de inte har bra träning eller utrustning. Vissa soldater dör första dagen de kämpar. Den ryska regeringen vill att fler människor ska gå med i armén. De erbjuder pengar och andra bra saker för att få folk att gå med. Människor från andra länder går också med i den ryska armén. De hoppas på att få ryskt medborgarskap om de överlever kriget.