Explosioner i Libanon dödar många människor

14 hours ago

Explosioner i Libanon dödar många människor

Många människor dog och skadades i Libanon på grund av explosioner. Explosionerna hände på platser där gruppen Hezbollah är stark. Några av explosionerna inträffade på begravningar för personer som hade dött tidigare. Gruppen Hezbollah säger att Israel gjorde detta, men Israel har inte sagt något. Ledaren för Hezbollah kommer att prata om vad som kommer att hända härnäst.

Förenta nationerna vill att alla ska vara lugna och inte slåss mer. Slagsmålet började på grund av problem mellan Israel och en annan grupp som heter Hamas. Nu flyttar Israel sina soldater till norr. Hezbollah hjälper Hamas och säger att de kommer att fortsätta slåss tills problemen i Gaza slutar.

Människor i Lebanon är mycket ledsna och arga på grund av explosionerna. Explosionerna var i walkie-talkies och personsökare. En grupp från ett annat land kanske har placerat bomber i dessa enheter. Många människor, inklusive barn, dog eller skadades väldigt allvarligt. Läkarna försöker hjälpa, men vissa skador är mycket allvarliga.