Stor brand och skadade människor efter drönarattack i Ryssland

1 day ago

Stor brand och skadade människor efter drönarattack i Ryssland

En drönare från Ukraina startade en stor brand i Rysslands Tver-region. Branden skadade tretton personer. Branden började efter att drönaren träffade en plats tidigt på morgonen. Människor i området var tvungna att lämna sina hem för en kort tid. Ledaren för regionen sa senare att allt var okej och att människor kunde återvända hem. Platsen som träffades hade många vapen och saker som kan explodera.

Attacken i Ryssland är viktig. Ukraina använde sina egna drönare för att slå ett stort vapenställe. Detta ställe hade många saker som kan explodera och var värt mycket pengar. Attacken skapade en stor brand och fick även marken att skaka lite. Folk i Ukraina säger att Ryssland också hade missiler från Nordkorea där, men det är inte säkert. Staden som blev träffad ligger långt från Moskva och också långt från Ukraina.

Ukraina använder drönare för att slå mot platser inne i Ryssland. Detta visar att de blir starkare och vill säga till andra länder att det är bra för dem att slå mot platser i Ryssland. Ryssland säger att de stoppade många drönare från att slå mot andra platser. De säger också att en drönare träffade en liten buss och skadade fyra personer. Ukraina har inte sagt något om dessa attacker. Båda länderna säger att de stoppade många drönare från den andra sidan, men ingen annan har kontrollerat om det är sant.