Ejtoernyosok emlékeznek egy nagy harcra a múltból

20 hours ago

Ejtoernyosok emlékeznek egy nagy harcra a múltból

Sok évvel ezelőtt volt egy nagy harc, amit a Második Világháborúnak hívnak. A barátságos országok katonái ejtőernyővel ugrottak le Hollandiába. Harcolni akartak az ellenséggel és győzni. Most, 80 évvel később, sok ország katonái ismét ejtőernyővel fognak ugrani, hogy emlékezzenek arra a napra. Ugyanabba a helyre fognak leszállni, ahol a régi katonák. Ez az ugrás az Operation Market Garden nevű különleges tervre emlékeztet. A terv nem sikerült, de az emberek még mindig emlékeznek rá.

Néhány katona, aki meghalt abban a régi harcban, ezen a héten került a föld alá. Az emberek zászlókat tettek a ládáikra és cipeltek őket. A katonák családtagjai szomorúak, de büszkék voltak. Örültek, hogy sokan jöttek, hogy tiszteletüket fejezzék ki. A meghalt katonák nagyon fiatalok voltak, amikor harcoltak a háborúban. Az emberek sok év után találták meg a testüket, és most békében nyugodhatnak.

Az emberek Hollandiában nem felejtik el a katonákat, akik megpróbáltak segíteni nekik. Minden évben nagy sétát tartanak, ahol sokan emlékeznek a katonákra. Elhaladnak olyan helyek mellett, amelyek fontosak voltak a harcban. Ez egy módja annak, hogy tanítsák a gyerekeket és emlékezzenek a múltra. Az emberek fontosnak tartják, hogy beszéljenek arról, ami történt. Emlékezni akarnak a bátor emberekre és a háború nehéz időire.