Robbanások Libanonban sok embert ölnek meg

14 hours ago

Robbanások Libanonban sok embert ölnek meg

Sok ember meghalt és megsérült Libanonban robbanások miatt. A robbanások olyan helyeken történtek, ahol a Hezbollah csoport erős. Néhány robbanás temetéseken történt, ahol korábban meghalt embereket temettek el. A Hezbollah csoport azt mondja, hogy Izrael tette, de Izrael nem szólt semmit. A Hezbollah vezetője beszélni fog arról, mi fog történni ezután.

Az Egyesült Nemzetek azt akarják, hogy mindenki nyugodt maradjon és ne legyen több harc. A harcok Izrael és egy másik csoport, a Hamasz közötti problémák miatt kezdődtek. Most Izrael északra mozgatja a katonáit. A Hezbollah segíti a Hamaszt és azt mondja, hogy addig fognak harcolni, amíg a gázai problémák meg nem szűnnek.

A Libanonban élő emberek nagyon szomorúak és mérgesek az robbanások miatt. A robbanások walkie-talkie-kban és személyhívókban voltak. Egy másik országból származó csoport bombákat helyezhetett el ezekben az eszközökben. Sok ember meghalt vagy nagyon súlyosan megsérült, köztük gyerekek is. Az orvosok próbálnak segíteni, de néhány sérülés nagyon súlyos.