Robbanások Libanonban sok embert megsebesítenek

2 days ago

Robbanások Libanonban sok embert megsebesítenek

Libanonban sok ember megsérült, mert kis gépek, úgynevezett págerek robbantak fel. Ezeket a págereket a Hezbollah nevű csoport használja beszélgetésre. Kedden ezek a págerek felrobbantak és körülbelül 2800 embert megsebesítettek. Kilenc ember meghalt. Nem tudni, ki okozta ezt. A Hezbollah azt mondja, hogy Izrael tette, de Izrael nem szólt semmit.

Bejrútban, Libanon nagyvárosában és más helyeken délután kezdtek el robbanni a jelzőkészülékek. Az emberek füstöt láttak és hangos zajokat hallottak, mint a tűzijáték. A robbanások körülbelül egy órán át tartottak. Ezután sok sérült ember ment a kórházakba. Az embereknek súlyos sérüléseik voltak a kezükön és az arcukon. Néhány ember elveszítette az ujjait vagy a kezét.

Senki nem mondta, hogy ők robbantották fel a jelzőberendezéseket. De a Libanon vezetője és a Hezbollah azt mondja, hogy Izrael tette. Izrael nem szólt semmit erről. Az emberek úgy gondolják, hogy Izrael és a Hezbollah nem szeretik egymást. Sokáig harcoltak már egymással. Most az emberek attól félnek, hogy a robbanások miatt rosszabb lesz a harc.