Robbanások Libanonban ölnek harcosokat és egy lányt

2 days ago

Robbanások Libanonban ölnek harcosokat és egy lányt

Két harcos és egy lány meghalt Libanonban. Kicsi gépeik voltak, amik segítenek az embereknek beszélgetni. Ezek a gépek felrobbantak. A harcosok a Hezbollah csoportból voltak. Ez a csoport segítséget kap Irántól. A robbanások Bejrútban és Libanon más helyein történtek. Egy kamera felvette, amikor egy férfi egy boltban volt, és a gépe a zsebében felrobbant. A Hezbollah megpróbálja kideríteni, hogy miért történt ez. Nem mondták, hogy Izrael tette. De Izrael és a Hezbollah harcol egymással az elmúlt év óta.

Sok ember megsérült a robbanásokban. Az Irán személy Libanonban is közéjük tartozott. A robbanások után Izrael azt mondta, hogy biztosítani akarják, hogy az emberek biztonságosan térhessenek haza. Harcoltak a Hezbollah ellen. Izrael vezetője azt mondta, hogy folytatni fogják ezt a munkát. Egy Izrael hadsereg személy azt mondta, hogy lehet, hogy többet kell harcolniuk ennek érdekében. Izrael korábban már mondta, hogy lehet, hogy a hadseregüket fogják használni a Hezbollah ellen.

Sok ember meghalt a harcokban. A legtöbben a Hezbollah tagjai voltak. Az Izrael oldalán is meghalt néhány ember és katonák is. A harcok tavaly októberben kezdődtek. A Hezbollah azt mondja, hogy a Hamas csoportért harcolnak. Mindkét csoport kap segítséget Irántól. Izrael és néhány másik ország szerint ezek a csoportok rosszak.