Výsadkáři si pamatují velký boj z minulosti

21 hours ago

Výsadkáři si pamatují velký boj z minulosti

Před mnoha lety byl velký boj, který se jmenoval World War Two. Vojáci z přátelských zemí skákali z letadel do místa zvaného Nizozemsko. Chtěli bojovat proti nepříteli a vyhrát. Teď, 80 let poté, vojáci z mnoha zemí budou znovu skákat z letadel, aby si připomněli ten den. Přistanou na stejném místě, kde přistáli starší vojáci. Tento skok je na památku speciálního plánu, který se jmenoval Operation Market Garden. Plán nevyšel, ale lidé si ho stále pamatují.

Někteří vojáci, kteří zemřeli v té staré bitvě, byli tento týden pohřbeni. Lidé na jejich rakve položili vlajky a nesli je. Příbuzní těchto vojáků byli smutní, ale hrdí. Byli šťastní, že přišlo mnoho lidí vyjádřit úctu. Vojáci, kteří zemřeli, byli velmi mladí, když bojovali ve válce. Lidé našli jejich těla po mnoha letech a nyní mohou odpočívat v pokoji.

Lidé v Nizozemsku nezapomínají na vojáky, kteří se jim snažili pomoci. Každý rok pořádají velký pochod, při kterém si připomínají vojáky. Procházejí místy, která jsou důležitá z boje. Je to způsob, jak učit děti a vzpomínat na minulost. Lidé považují za důležité mluvit o tom, co se stalo. Chtějí si připomínat statečné lidi a těžké časy z války.