Rusští vojáci na Ukrajině

2 days ago

Rusští vojáci na Ukrajině

Válka na Ukrajině si vyžádala životy více než 70 000 ruských vojáků. BBC se podívala na jména a informace z Ruska. Našli jména 70 112 vojáků, kteří zemřeli. Ale může být více mrtvých vojáků, o kterých nevíme. Mnoho mrtvých vojáků byli dobrovolníci. To jsou lidé, kteří se rozhodli vstoupit do armády. Nemuseli vstoupit. Mnoho dobrovolníků umírá ve válce.

Dobrovolníci často pocházejí z malých měst. Nemají doma dobrou práci. Připojují se k armádě, protože to platí více peněz. Dostávají také další dobré věci, jako pomoc s dětmi a nižší daně. Ale válka je velmi těžká. Mnoho vojáků umírá. Někteří vojáci říkají, že nerozuměli, na co souhlasili, když se připojili k armádě.

Ruská armáda používá mnoho vojáků k boji. Posílají je bojovat i když nemají dobrý výcvik nebo vybavení. Někteří vojáci umírají první den, co bojují. Ruská vláda chce, aby se přidalo více lidí do armády. Nabízejí peníze a další dobré věci, aby lidi přiměli přidat se. Někteří lidé z jiných zemí se také přidávají do ruské armády. Doufají, že získají ruské občanství, pokud válku přežijí.