Výbuchy v Libanonu zabily bojovníky a dívku

2 days ago

Výbuchy v Libanonu zabily bojovníky a dívku

Dva bojovníci a dívka zemřeli v Libanonu. Měli malé stroje, které lidem pomáhají mluvit spolu. Tyto stroje explodovaly. Bojovníci byli z skupiny Hezbollah. Tato skupina dostává pomoc z Íránu. Exploze se staly v Bejrútu a na dalších místech v Libanonu. Kamera ukázala muže v obchodě, když mu stroj explodoval v kapse. Hezbollah se snaží zjistit, proč se to stalo. Nesdělili, že by to udělal Izrael. Ale Izrael a Hezbollah bojují od loňského roku.

Mnoho lidí bylo zraněno při výbuchu. Osoba z Iranu v Libanonu byla jednou z nich. Po výbuchu Izrael řekl, že chtějí zajistit, aby se lidé mohli bezpečně vrátit domů. Bojovali proti Hezbollahu. Vůdce Izraele řekl, že budou pokračovat v práci, aby to bylo možné. Osoba z izraelské armády řekla, že možná budou muset bojovat víc, aby toho dosáhli. Izrael už dříve řekl, že by mohli použít svou armádu proti Hezbollahu.

Mnoho lidí zemřelo kvůli bojům. Většina z nich byla z Hezbollah. Na straně Izraele také zemřeli někteří lidé a vojáci. Boje začaly minulý říjen. Hezbollah říká, že bojují za skupinu jménem Hamas. Obě skupiny dostávají pomoc z Íránu. Izrael a některé další země říkají, že tyto skupiny jsou špatné.